Poziv za obilježavanje manifestacije Dani evropske baštine 2021. godine

Objavljeno: 31.08.2021. 09:29 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta poziva zainteresovane aktere iz oblasti kulture i kulturne baštine da se u periodu od 27. septembra do 1. oktobra 2021. godine uključe u obilježavanje međunarodne inicijative „ Dani evropske baštine “ , pokrenute kroz saradnju Evropske komisije i Savjeta Evrope, u cilju približavanja kulturne baštine široj javnosti.

Manifestacija koju 50 zemalja potpisinica Evropske konvencije o kulturi tradicionalno obilježava svakog septembra, bazirana je na organizovanju događaja na lokalnom i nacionalnom nivou u odnosu na jedinstvenu temu, koja se bira na evropskom nivou.

Tema manifestacije za 2021. godinu je „Heritage: All inclusive – Baština otvorena za sve“ i odnosi se na uključivanje svih aktera bez obzira na rasnu, etničku ili religijsku pripadnost, pol, uzrast, sposobnosti i seksualnu orijentaciju. Cilj ovogodišnje manifestacije je učešće grupa koje su tradicionalno manje zastupljene i marginalizovane u prezentaciju i interpretaciju kulturne baštine.

Popunjeni prijavni formular treba dostaviti na mail adresu milena.raznatovic@mpnks.gov.me, najkasnije do 13. septembra 2021. godine.

Brošuru sa idejama za obilježavanje manifestacija možete pronaći na linku: https://www.europeanheritagedays.com/node/304543

Prijavni fomular možete pronaći ovdje.

Dokumenta

Detalji javnog poziva:

Nadležna institucija:Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta
Objavljen: 31.08.2021.
Rok za prijavu: 13.09.2021.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?