Позив за обиљежавање манифестације Дани европске баштине 2021. године

Министарство просвјете, науке, културе и спорта позива заинтересоване актере из области културе и културне баштине да се у периоду од 27. септембра до 1. октобра 2021. године укључе у обиљежавање међународне иницијативе „ Дани европске баштине “ , покренуте кроз сарадњу Европске комисије и Савјета Европе, у циљу приближавања културне баштине широј јавности.

Манифестација коју 50 земаља потписиница Европске конвенције о култури традиционално обиљежава сваког септембра, базирана је на организовању догађаја на локалном и националном нивоу у односу на јединствену тему, која се бира на европском нивоу.

Тема манифестације за 2021. годину је „Херитаге: Алл инцлусиве – Баштина отворена за све“ и односи се на укључивање свих актера без обзира на расну, етничку или религијску припадност, пол, узраст, способности и сексуалну оријентацију. Циљ овогодишње манифестације је учешће група које су традиционално мање заступљене и маргинализоване у презентацију и интерпретацију културне баштине.

Попуњени пријавни формулар треба доставити на маил адресу милена.разнатовиц@мпнкс.гов.ме, најкасније до 13. септембра 2021. године.

Брошуру са идејама за обиљежавање манифестација можете пронаћи на линку: хттпс://www.еуропеанхеритагедаyс.цом/ноде/304543

Пријавни фомулар можете пронаћи овдје.

Документа

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?