Premijerski sat - Premijer Krivokapić: Ova Vlada ima 100 odsto podršku međunarodne zajednice, da napravi reformski put i iskorak da Crna Gora bude sljedeća članica EU

Objavljeno: 29.07.2021. 15:10

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić kazao je na Premijerskom satu odgovarajući na pitanje Raška Konjevića iz Kluba poslanika Socijaldemokratska partija Crne Gore - Albanska koalicija “Jednoglasno”, da se slaže sa činjenicama koje je naveo a koje su vezana za ekonomsko stanje svakog građanina.

„Ali znate šta je razlog. Postoje tri elementa o kojima niko u ovoj državi do sada nije razmišljao. Pod broj jedan, kada imate pad cijene goriva, nijedan pad cijene goriva se nije odražavao na pad cijene nijedne životne namirnice. Dešava se samo suprotno: kada raste cijena goriva, rastu i cijene životnih namirnica. To je nevjerovatan paradoks i služi samo velikim trgovinskim lancima. U Crnoj Gori postoje tri ključna trgovačka lanca, koji bukvalno sve diktiraju i koji mogu da budu „pobijeđeni“ jedino time što bi došao jedan strani, međunarodni subjekat koji će pokušati da svojim cijenama definiše pristojnu maržu koja treba da bude karakteristika ovog dijela. Vi dobro znate kao iskusni političar da je jedan dio robnih rezervi koji je trebalo da bude mjera upravo u kriznim  situacijama, presato da funkcioniše u Crnoj Gori. Bukvalno, nemate mogućnost djelovanja preko robnih rezervi“, kazao je premijer Krivokapić.

On je poručio da je 24 odsto građana koji nemaju mogućnost ni da se prehrane zatečeno stanje, te da se nada da ćemo ga zajednički popravljati.

„U dijelu izjave gospodina Vebera, drago mi je to što ste Vi to citirali. Ova Vlada ima 100 odsto podršku međunarodne zajednice, da napravi reformski put i iskorak da Crna Gora bude sljedeća članica EU. Gospodin Veber je više prozvao nekog drugoga, nego premijera Vlade. Zna se gdje je mjesto i kako se definišu kriterijumi. Volio bih da je ova Skupština donijela jasne kriterijume po kojima ćemo birati određene ljude. Često me zabrinjava činjenica koja se pominje kao mjera zadovoljenja određenog uslova – ugledni inženjer ili pravnik, recimo. Šta to znači?!Kako se to može mjeriti?! Koji su to kriterijumi na osnovu kojih je to potrebno dokazati?! Da bi pravosuđe funkcionisalo, upravo je mjera koju ste Vi rekli 2/3 ili 3/5. To nije pitanje niti Vlade niti Parlamenta, to je nasušna potreba građana. Da dođemo do tih ljudi koji će na najbolji način  preokrenuti pravosuđe CG. Ali neće biti oni koje neko unaprijed projektuje, kao što je projektovan predsjednik Privredne komore CG! I onda tabloidi kažu da on predstavlja ovu Vladu! Koju Vladu?! Vladu treba da predstavljaju mladi, kompetentni, koji znaju jezik, koji će unaprijediti međunarodnu saradnju, koji će doprinijeti da Crna Gora bude što više međunarodno privredno prepoznatljiva, a ne oni koji su cijeloga života uživali povlastice i dobijali poslove. To moramo zajednički da promijenimo. To je naša zajerdnička obaveza i dajte da se udružimo, ako želite da Crna Gora pobijedi. Kod Vas osjećam taj damar da Vam je to potreba i mi smo spremni da krenemo u zajedničku borbu da pravi ljudi, dođu na prava mjesta, pogotovo u pravosuđu, gdje ima mnogo časnih i poštenih koji nijesu mogli da se dokažu“, kazao je premijer Krivokapić. 

Premijerski sat (29.07.2021.)
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?