Премијерски сат - Премијер Кривокапић: Ова Влада има 100 одсто подршку међународне заједнице, да направи реформски пут и искорак да Црна Гора буде сљедећа чланица ЕУ

Објављено: 29.07.2021. 15:10

Предсједник Владе Црне Горе, проф. др Здравко Кривокапић казао је на Премијерском сату одговарајући на питање Рашка Коњевића из Клуба посланика Социјалдемократска партија Црне Горе - Албанска коалиција “Једногласно”, да се слаже са чињеницама које је навео а које су везана за економско стање сваког грађанина.

„Али знате шта је разлог. Постоје три елемента о којима нико у овој држави до сада није размишљао. Под број један, када имате пад цијене горива, ниједан пад цијене горива се није одражавао на пад цијене ниједне животне намирнице. Дешава се само супротно: када расте цијена горива, расту и цијене животних намирница. То је невјероватан парадокс и служи само великим трговинским ланцима. У Црној Гори постоје три кључна трговачка ланца, који буквално све диктирају и који могу да буду „побијеђени“ једино тиме што би дошао један страни, међународни субјекат који ће покушати да својим цијенама дефинише пристојну маржу која треба да буде карактеристика овог дијела. Ви добро знате као искусни политичар да је један дио робних резерви који је требало да буде мјера управо у кризним  ситуацијама, пресато да функционише у Црној Гори. Буквално, немате могућност дјеловања преко робних резерви“, казао је премијер Кривокапић.

Он је поручио да је 24 одсто грађана који немају могућност ни да се прехране затечено стање, те да се нада да ћемо га заједнички поправљати.

„У дијелу изјаве господина Вебера, драго ми је то што сте Ви то цитирали. Ова Влада има 100 одсто подршку међународне заједнице, да направи реформски пут и искорак да Црна Гора буде сљедећа чланица ЕУ. Господин Вебер је више прозвао неког другога, него премијера Владе. Зна се гдје је мјесто и како се дефинишу критеријуми. Волио бих да је ова Скупштина донијела јасне критеријуме по којима ћемо бирати одређене људе. Често ме забрињава чињеница која се помиње као мјера задовољења одређеног услова – угледни инжењер или правник, рецимо. Шта то значи?!Како се то може мјерити?! Који су то критеријуми на основу којих је то потребно доказати?! Да би правосуђе функционисало, управо је мјера коју сте Ви рекли 2/3 или 3/5. То није питање нити Владе нити Парламента, то је насушна потреба грађана. Да дођемо до тих људи који ће на најбољи начин  преокренути правосуђе ЦГ. Али неће бити они које неко унапријед пројектује, као што је пројектован предсједник Привредне коморе ЦГ! И онда таблоиди кажу да он представља ову Владу! Коју Владу?! Владу треба да представљају млади, компетентни, који знају језик, који ће унаприједити међународну сарадњу, који ће допринијети да Црна Гора буде што више међународно привредно препознатљива, а не они који су цијелога живота уживали повластице и добијали послове. То морамо заједнички да промијенимо. То је наша зајердничка обавеза и дајте да се удружимо, ако желите да Црна Гора побиједи. Код Вас осјећам тај дамар да Вам је то потреба и ми смо спремни да кренемо у заједничку борбу да прави људи, дођу на права мјеста, поготово у правосуђу, гдје има много часних и поштених који нијесу могли да се докажу“, казао је премијер Кривокапић. 

Premijerski sat (29.07.2021.)
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?