Produžen rok za podnošenje prijava na javni poziv za kandidovanje proizvoda za prodaju u Paviljonu Crne Gore na Svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai

Objavljeno: 11.07.2021. 06:55 Autor: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Obavještavamo javnost da se rok za podnošenje prijava na Javni poziv za kandidovanje proizvoda za prodaju u Paviljonu Crne Gore na Svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai produžava za 7 dana. Shodno tome, prijave je moguće slati do 18. jula 2021. godine.

Podsjećamo, Ministarstvo ekonomskog razvoja je 29. juna raspisalo Javni poziv za kandidovanje proizvoda za prodaju u Paviljonu Crne Gore na Svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai 

Svjetska izložba ili Expo predstavlja najznačajniju međunarodnu izložbu koja se od 1851. godine svake pete godine organizuje u izabranoj zemlji, odnosno gradu domaćinu. Zemlje učesnice, na inovativan i kreativan način, predstavljaju ideje, iskustva i najbolje prakse na temu predmetnog Expo-a. Naredna Svjetska izložba će se održati u Dubaiju u periodu od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. godine pod krovnom temom „Povezivanje umova, stvaranje budućnosti“ koja obuhvata tri podteme: Mogućnost, Mobilnost i Održivost. Tokom šest mjeseci trajanja izložbe organizatori očekuju 25 miliona posjeta.

Paviljon Crne Gore nalazi se na uglu dvije promenade u tematskom distriktu „Održivost“ i biće otvoren za posjetioce 12 sati svakoga dana. Paviljon Crne Gore ima galerijski prostor veličine 200 m2 u kojem će biti postavljena izložba pod naziovom „Blagosloveni prirodom“. Izložba sadrži elemente arhitekture i dizajna koji izražavaju i valorizuju vrijednosti i specifičnosti podneblja Crne Gore. U okviru izložbenog prostora nalaziće se komercijalni prostor u kojem će posjetioci moći da kupe reprezentativne proizvode iz Crne Gore.

 Ko može da se prijavi?

Crna Gora je prepoznata po prirodnim ljepotama, kulturnoj baštini i gastronomiji. Cilj je da na inovativan način prikažemo našu zemlju kao kreativnu, otvorenu, zemlju ideja spremnu za saradnju, stoga je ovaj poziv upućen svim preduzetnicima, stvaraocima, start-upovima, organizacijama i drugim privrednim subjektima koji kroz kreativni izraz iz oblasti dizajna suvenira, tekstila, umjetničkih radova malog formata, prehrambrenih i kozmetičkih proizvoda valorizuju potencijale, ljepote i specifičnosti Crne Gore. Lica koja su neposredno angažovana u organizovanju Javnog poziva, kao i/ili lica koja su u najužem srodstvu i koja neposredno sa Organizacionim odborom za učešće Crne Gore na Svjetskoj izložbi ''Expo 2020 Dubai'' nemaju pravo učešća na javnom pozivu.

Zainteresovani kandidati su dužni da u okviru prijave dostave: prezentaciju prozivoda koja obavezno sadrži nekoliko fotografija proizvoda, opis proizvoda, deklaraciju, mogućnosti proizvodnje, kao i cijene proizvoda za različite količine.

Napomena: Svi prozivodi moraju biti usklađeni sa regulativama koje su definisane u Expo vodiču za komercijalne aktivnosti. Radi blagovremenog transporta u Ujedinjene Arapske Emirate, sve količine odabranih proizvoda neophodno je obezbijediti u što kraćem roku.

Način prijave

Dokumentaciju je potrebno dostaviti elektronskim putem na email adresu: expo2020dubai@mek.gov.me

Kriterijumi za selekciju proizvoda su:

  • povezanost sa glavnom temom Svjetske izložbe, podtemama i temom izložbe paviljona Crne Gore „Blagosloveni prirodom“;
  • kulturološki značaj, originalnost i reprezentativnost;
  • ekološki principi;
  • etički način proizvodnje i nabavke.

Konačnu listu proizvoda koji će se prodavati u komercijalnom dijelu paviljona Crne Gore određuju Organizator Expo-a i nadležni organi Dubaija.

Sa kandidatima čiji proizvodi budu selektovani za prodaju u Paviljonu Crne Gore na Svjetskoj izložbi Expo 2020 Dubai, Ministarstvo ekonomskog razvoja će zaključiti poseban ugovor o daljoj saradnji tokom trajanja izložbe.

Rok za prijavu je 18. jul 2021. godine.

 Rješavanje sporova

Svi sporovi koji bi mogli nastati iz ovog Konkursa rješavaće se putem sporazuma, mimo suda. U slučaju da ne bude moguće riješiti spor mirnim putem, sporovi će se rješavati u redovnom sudskom postupku, kod nadležnog Suda u Podgorici.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?