Program manifestacije Dani evropske baštine 2021. godine

Objavljeno: 27.09.2021. 11:36 Autor: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Ministarstvo, prosvjete, nauke kulture i sporta, kroz finasijsku podršku trinaest programa pridružilo se obilježavanju manifestacije Dani evropske baštine u 2021. godini.

Međunarodna manifestacija Dani evropske baštine za 2021. godinu biće organizovana i u Crnoj Gori kroz realizaciju trinaest programa u periodu od 27. septembra do 1. oktobra, uz podršku Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta Crne Gore. Tema ovogodišnje manifestacije je „Heritage: All inclusive – Baština otvorena za sve“ i odnosi se na uključivanje svih aktera, bez obzira na rasnu, etničku ili religijsku pripadnost, pol, uzrast, sposobnosti i seksualnu orijentaciju. Cilj ovogodišnje manifestacije je učešće grupa koje su manje zastupljene ili marginalizovane u prezentaciji i interpretaciji kulturne baštine.

Međunarodna inicijativa Dani evropske baštine se tradicionalno obilježava svakog septembra u 50 zemalja potpisnica Evropske konvencije o kulturi, među kojima je i Crma Gora, a sve u cilju približavanja kulturne baštine široj javnosti.

Ovogodišnji programi će biti organizovani u skladu sa važećim epidemiološkim mjerama i preporukama izazvanim pandemijom virusa COVID19.

Program manifestacije Dani evropske baštine 2021 možete preuzeti u nastavku. 

Dokumenta

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?