STRUKA ĆE IMATI GLAVNU RIJEČ U OBLASTI PLANIRANJA PROSTORA

Objavljeno: 22.06.2022. 11:11 Autor: Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović otvorila je večeras Svečanu akademiju povodom obilježavanja 22. juna, Evropskog dana inženjera pod nazivom NOVI EVROPSKI BAUHAUS-uloga inženjera i inženjerki.

Ministarka je naglasila da će Ministarstvo, kao i do sada, davati punu podršku svim aktivnostima koje sprovodi Komora na jačanju uloge i statusa inženjera i inženjertki kao i njihovom doprinosu sveukupnom razvoju Crne Gore.

"Naš zajednički cilj je da oblast građevinarstva, arhitekture i ostalih inženjerskih struka postane inovativna i da zadovolji potrebe crnogorskih građana i ekonomije na efikasan način, da postane dio građevinarstva Evropske unije i da doprinese održivom razvoju Crne Gore", poručila je ministarka Novaković Đurović.

Dodala je da u narednom periodu očekuje aktivno učešće Komore, kako bi kroz nova zakonska rješenja i udruženim snagama smanjili neracionalno trošenje vrijednih i neobnovljivih prostornih resursa i obezbijedili kvalitetnije životno okruženje.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?