Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Издавање података из казнене евиденције за физичка лица

Објављено: 01.09.2017. 06:00 Аутор: Министарство правде

Подаци из казнене евиденције за физичко лице могу се дати у складу са чланом 123 Кривичног законика ("Сл. листу ЦГ", бр. 40/08, 25/10, 32/11, 40/13, 56/13, 14/15, 42/15 и 44/17):

  • Само суду, државном тужиоцу и органу управе надлежном за послове полиције у вези са кривичним поступком који се води против лица које је раније било осуђено, органу за извршење кривичних санкција и органу који учествује у поступку давања амнестије, помиловања, рехабилитације или одлучивања о престанку правних посљедица осуде, као и органима старатељства, кад је то потребно за вршење послова из њихове надлежности. 
  • Државном органу, привредном друштву, другој организацији или предузетнику, ако још трају правне посљедице осуде или мјере безбједности и ако за то постоји оправдани интерес заснован на закону.
  • Грађанину на лични захтјев, могу давати подаци о њиховој осуђиваности или неосуђиваности само ако су им потребни ради остваривања њихових права у иностранству. Нико нема права да тражи од грађанина да подноси доказ о својој осуђиваности или неосуђиваности.

За издавање увјерења потребно је попунити захтјев за достављање података из казнене евиденције за физичко лице који можете преузети овдје.

Поред наведеног, потребна је копија личне карте или пасоша и у складу са Законом о административним таксама – тарифни број 26, уплатити износ од 3,00 еура на име административне таксе на рачун Министарства правде број 832-3161233-91.
Платите таксу електронским путем еПлаћање (еплацање.гов.ме)

Инстукције за плаћање из иностранства можете преузети Инструкције за плаћање ИНОСТРАНСТВА

Захтјев можете предати на архиви Дирекције за казнену и прекршајну евиденцију на адреси Булевар Пера Ћетковића бр. 259 (тачну локацију можете пронаћи овдје) и путем поште.

Рад са странкама је од 10х до 13х.

Бројеви телефона за информације су: +382 20 675 439, а број факса је: +382 20 675 865

Logo - eUprava

Поднесите захтјев електронским путем преко портала еУправа

Датотеке / прилози није могуће отворити у .пнг формату
Podnošenje zahtjeva i preuzimanje podataka iz kaznene i prekršajne evidencije putem elektronske preporučene dostave

Подношење захтјева и преузимање података из казнене  евиденције путем електронске препоручене доставе

Документа

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?