Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Издавање података из казнене евиденције за правна лица

Објављено: 01.09.2017. 18:48 Аутор: Министарство правде

Подаци из казнене евиденције за правно лице могу се дати у складу са чланом 42 Закона о одговорности правних лица за кривична дјела ("Службени лист РЦГ", бр. 2/07, 13/07 и „Службени лист ЦГ", бр. 73/10, 30/12  и 39/16 ):

Само суду, државном тужиоцу и органу управе надлежном за послове полиције у вези са кривичним поступком који се води против правног лица које је раније било осуђено, органу за извршење кривичних санкција и органу који учествује у поступку давања амнестије, помиловања, рехабилитације или одлучивања о престанку правних посљедица осуде, кад је то потребно за вршење послова из њихове надлежности.

На образложен захтјев, државном органу и правном лицу, ако за то постоји оправдани интерес заснован на закону.

Правном лицу, на његов захтјев, могу се дати подаци о његовој осуђиваности или неосуђиваности само ако су му потребни ради остваривања права у иностранству.

За издавање увјерења потребно је попунити захтјев за достављање података из казнене евиденције за правно лице који можете преузети овдје.

Поред наведеног, потребна је копија личне карте или пасоша одговорног лица, печат фирме на захтјеву и у складу са Законом о административним таксама – тарифни број 26, уплатити износ од 3,00 еура на име административне таксе на рачун Министарства правде број 832-3161233-91.
Платите таксу електронским путем еПлаћање (еплацање.гов.ме)

Инстукције за плаћање из иностранства можете преузети Овдје.

Захтјев можете предати на архиви Дирекције за казнену и прекршајну евиденцију на адреси Булевар Пера Ћетковића бр. 259 (тачну локацију можете пронаћи овдје)

Рад са странкама је од 10х до 13х.

Бројеви телефона за информације су: +382 20 675 439, а број факса је: +382 20 675 865.

Уколико већ немате креиран кориснички налог на порталу еУправа, потребно је да се региструјете ради сигурности података - Овдје

             Датотеке / прилози није могуће отворити у .пнг формату


Podnošenje zahtjeva i preuzimanje podataka iz kaznene i prekršajne evidencije putem elektronske preporučene dostave

Подношење захтјева и преузимање података из казнене и прекршајне евиденције путем електронске препоручене доставе

Документа

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?