Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: семинар/радионица на тему „Забрана дискриминације особа са инвалидитетом“

Објављено: 22.06.2016. 22:16 Аутор: ПР служба

Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Црној Гори организују сјутра, 23. јуна 2016 године, семинар/радионицу на тему „Забрана дискриминације особа са ивалидитетом“, са почетком у 10:30 х, у хотелу “Маестрал“, у Пржну.

Активност је дио шестог циклуса едукација који се спроводи у континуитету од 2011. године, а ова, трећа по реду, бавиће се међународним законодавством из ове области, али и презентацијом домаћег законодавства о забрани дискриминације лица са инвалидитетом.

О Конвенцији о правима особа с инвалидитетом говориће експерткиња Марица Мирић, чланица Предсједништва заједнице савеза особа с инвалидитетом Хрватске - СОИХ, координаторка пројеката у СОИХ-у, чланица проширеног Управног тијела Еуропеан Дисабилитy Форума, која ће се бавити и темом рањивих група и дискриминације.

Другог дана, на радионици ће учествовати Миленко Војичић, члан Савјета за бригу о лицима с инвалидитетом и Горан Мацановић, директор Савеза слијепих Црне Горе.

Овогодишњи полазници/е циклуса су представници/е Центара за социјални рад из свих црногорских општина.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?