Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Запошљавање лица са инвалидитетом – корак напријед за све нас

Објављено: 12.10.2016. 22:54 Аутор: ПР служба

Генерална директорица Директората за унапређење и заштиту људских права са својим сарадницима, Бланка - Радошевић Маровић и начелница Одјељења за послове родне равноправности, Биљана Пејовић, састале су се данас са члановима/цама Удружења параплегичара Пљевља. Повод састанка био је пројекат „Запошљавање лица са инвалидитетом – корак напријед за све нас“, који је подржан кроз програм грант шема Завода за запошљавње Црне Горе.

Представнице Министарства предочиле су учесницама састанка активности Министарства у претходном периоду када ријеч о унапређењу квалитета живота лица са инвалидитетом. Наиме, оне су нагласиле да ће Министарство наставити да пружа подршку активностима у циљу заштите права лица са инвалидитетом од дискриминације. 

Оне су упознале учеснице састанка током процеса израде нове Стратегије за заштиту од дискриминације лица са инвалидитетом и промоцију једнакости 2017-2021.

Битно је истаћи да је у оквиру пројекта  „Запошљавање лица са инвалидитетом – корак напријед за све нас“ већ запослено осам лица са инвалидитетом за рад на конкретном радном мјесту.  Циљ је прије свега, све већа социјална инклузија лица са инвалитидтетом у друштво, те укључивање и окупљање, ради заједничког дјеловања у правцу узајамног помагања и побољшања општег положаја у друштву.

На састанку је оцијењено да ће се запошљавањем квалификованих лица са инвалидитетом постићи и бољи квалитет и ефикасност у раду.

Министарство за људска и мањинска права

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?