Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реализована обука „Унапређење квалитета инклузивног образовања“

Објављено: 06.02.2017. 21:07 Аутор: ПР служба Министарства просвјете

У организацији Министарства просвјете и Завода за социјалну и дјечју заштиту данас, 6. фебруара реализована је радионица за запослене у центрима за социјални рад на тему „Инклузивно образовање и инклузивни принципи“ у циљу повезивања, тимског рада, координације и размјене примјера добре праксе.

У систему образовања се примјењују инклузивни принципи, прије свега право дјетета да одраста у примарној породици и да се школује у оквиру редовног система. У складу са тим, сарадња са центрима за социјални рад води унапређењу праксе и квалитета инклузивне праксе, обезбјеђењу подршке и размјене за процес инклузивне наставе и учења, односно стварању услова за свеукупну социјалну инклузију.

PR služba Ministarstva prosvjete

Обука „Унапређење квалитета инклузивног образовања“ је усмјерена на разумијевање концепта инклузије кроз преглед историјата и цивилизацијског односа према другачијима од себе и нуди модел за осигурање приступа, учешћа и постигнућа, путем развоја механизма партнерства и примјене.

Развој инклузивног образовања један је од дефинисаних приоритета образовања у Црној Гори. Стратегија инклузивног образовања (2014-2018) има за циљ да дјеци с посебним образовним потребама омогући приступ образовању, рационално и оперативно обезбиједи постизање развојних и образовних постигнућа кроз индивидуализовану, додатну подршку.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?