Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Признање Министарству за људска и мањинска права за допринос видљивости ЛГБТИQ особа у Црној Гори

Објављено: 14.12.2017. 21:53 Аутор: ПР служба

Министарство за људска и мањинска права Црне Горе  добитник је  награде “Дика” коју невладина организација ЛГБТ Форум Прогрес, у сарадњи са партнерима НВО ЛГБТИQ Социјални Центар и НВО Хиперион уручује  поводом Дана људских права.

Ова награда је установљена у мају ове године, као друштвено признање за допринос видљивости ЛГБТИQ особа у Црној Гори.

У категорији ‘Признање за институцију/организацију/колектив’ нашло се пет организација/институција – Министарство за људска и мањинска права, Акција за људска права – ХРА, Qуеер Монтенегро, Институција заштитника људских права и слобода Црне Горе и Грађанска алијанса. На основу већинског броја номинација, као и подршке коју Министарство за људска и мањинска права пружа ЛГБТИQ заједници у Црној Гори, одлучено је да награда ‘Дика’ за 2016. годину припадне овом Министарству.

Ова награда представља признање ресору за заштиту и унапријеђење људских и мањинских права за спровођење политике и промоцију толеранције, као и уважавања различитости по било ком основу.

Министарство за људска и мањинска права

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?