Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Заједничко саопштење: Полицијски и царински службеници на ГП Жељезничка станица заплијенили око 1,1 кг марихуане

Објављено: 04.01.2018. 00:49 Аутор: УП и УЦ
Службеници Управе полиције МУП-а и Управе царина су на Граничном прелазу Жељезничка станица, у возу који саобраћа на релацији Бар – Београд, пронашли и одузели око 1,1 килограма марихуане и том приликом лишили слободе А.К.(21)из Подгорице због сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Наиме, полицијски службеници Станице граничне полиције Бијело Поље и царински службеници Царинске испоставе Бијело Поље, Царинске филијале Жељезничка станица, на граничном прелазу Жељезничка станица на изласку из Црне Горе су, 31.12.2017. године, извршили граничну контролу путника и пртљага у возу који саобраћа на релацији Бар – Београд. Том приликом у једном вагону испод умиваоника пронађена је једна кеса у којој су се налазила два већа пвц паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана, укупне тежине 1171,2 грама. Даљим прегледом код А.К. су пронађене ризле које се користе за прављење тзв. џоинта.

Криминалистичка обрада упућује на сумњу да пронађена марихуана припада А.К, те да је он имао намјеру да опојну догу прокријумчари преко границе и да је стави у даљи промет на подручју Београда, Репулика Србија.

Опојна дрога је предата Одсјеку за борбу против дроге ради предузимања даљих мјера и радњи.

Одузета опојна дрога ће бити упућена у Форензички центар ради вјештачења.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Бијелом Пољу који је наложио да се А.К. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?