Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Два лица лишена слободе због КД разбојништво у саизвршилаштву и КД недозвољено држање оружја и експлозивних материја; интензивно се трага за још једним осумњиченим

Објављено: 06.01.2018. 23:20 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, у кратком року расвијетлили кривично дјело разбојништво у саизвршилаштвуза за чије извршење су осумњичена три лица и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Два осумњичена лица су лишена слободе док се за трећим лицем интенизвно трага.
Наиме, службеници ЦБ Никшић су, 31.12.2017. године око 15,00 часова, поступаући на основу оперативних информација да се осумњичена лица крију у мјесту Кусиде у Никшићу, лишили слободе Н.Р.(22) и И.Р. (20) на путном правцу Никшић – Вилуси, док су покушавали да се удаље са наведене локације. Они су, како се сумња, починили кривично дјело разбојништво у саизвршилаштву са оцем П.Р. (49), који је безбједносно интересантно лице, на начин што су, 30.12.2017. године 15,30 часова на магистралном путу Никшић – Плужине, користећи два путничка моторна возила пресрели и зауставили лице Б.Д. (44) који је управљао својим пмв марке„Ауди А6” никшићких регистарских ознка, и употребом дрвене палице задали више удараца Б.Д. у предјелу главе. Н.Р. је том приликом, како се сумња, испалио у ваздух више хитаца из пиштоља, након чега су отуђили возило и ланац са привеском који је оштећени носио. Они су се након тога дали у бјекство.
О догађају је обавијештен државни тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици, који је наложио да се ова лица лише слободе и да му се приведу уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да су починили кривично дјело разбојништво у саизвршилаштву, док се лицу Н.Р. ставља на терет и кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. И.Р. и Н.Р. су, након саслушања код државног тужиоца, спроведени у просторије ЗиКС–а ради издржавања казне затвора која им је изречена због претходно почињених кривичних дјела.

Полицијски службеници ЦБ Никшић настављају са предузимањем интензивних мјера и радњи на проналаску и лишењу слободе П.Р.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?