Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Никшић: Кривична пријава против осумњиченог за лажно пријављивање о постављању ручне бомбе у угоститељском објекту

Објављено: 09.01.2018. 18:43 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Никшић су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, идентификовали лице за које се сумња да је починило кривично дјело лажно пријављивање и том приликом надлежном тужиоцу поднијели кривичну пријаву у редовном поступку против В.Р. (19) из Бара.

Наиме, службеници ЦБ Никшић су, 03.01.2018 године идентификовали су и поднијели кривичну пријаву у редовном поступку против В.Р. због постојања основане сумње да је починио кривично дјело лажно пријављивање. Он је, како се сумња, ово кривично дјело починио на начин што је, 31.12.2017 године око 23,50 цасова, док се налазио на подручју Општине Котор, са телефонског броја који користи, анонимно позвао Дежурну службу ЦБ Никшић и пријавио да је у угоститељском објекту „Монтенегро паб", гдје је организован дочек Нове године, постављена ручна бомба.

Поступајући по наведеној пријави полицијски службеници су предузели мјере и радње из своје надлежности и том приликом, након прегледа просторија, утврдили да у овом објекту нема експлозивног средства те да се стога ради о лажној пријави.

Након што је осумњичени идентификован, од њега је привремено одузета мобилна картица са које је упућена лажна пријава, а у консултацији са државним тужиоцем у Основном државном тужилаштву у Никшићу, против В.Р. је поднијета кривична пријава у редовном поступку због постојања основане сумње да је починио наведено кривично дјело.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?