Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бијело Поље: Пронађена и одузета четири комада оружја

Објављено: 11.01.2018. 21:17 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бијело Поље су, предузимајући мјере и радње у циљу сузбијања незаконитог држања оружја и експозивних материја, пронашли и одузели четири комада оружја, од чега су два комада ватрено оружје.

Наиме, службеници ЦБ Бијело Поље су, 06.01.2018. године, поступајући на основу оперативних информација да испред цркве Светог Петра у Бијелом Пољу, гдје се у том моменту одвијало традиционално налагање бадњака, непознато лице шенлучи, идентификовали и лишили слободе Д.Б. (41). Он је, како се сумња, испред своје породичне куће која се налази у непосредној близини цркве, репетирао пиштољ а затим и пушку, а након доласка полицијских службеника се дао у бјекство. Брзом реакцијом полицијских службеника Д.Б. је лишен слободе. Полицијски службеници су пронашли и одузели пушку марке М 48 калибра 7,62мм, стартни гасни пиштољ марке Блоw, у илегалном посједу, као и нож сјечива дужине 15 цм. О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Бијелом Пољу који је наложио да му се Д.Б. приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Надаље, службеници ЦБ Бијело Поље су, 11.01.2018 године, поступајући на основу оперативних информација да је једно малољетно лице шенлучило употребом пиштоља 06.01.2018. године, приликом традиционалног налагања бадњака у мјесту Мајсторовина, а поступајући по претходно прибављеној наредби судије за истрагу Основног суда у Бијелом Пољу, извршили претрес стана у којем живи М.М. (16). Том приликом полицијски службеници нису пронашли стартни – гасни пиштољ марке Блоw, већ је наведени пиштољ пронађен на другој локацији код Д.М (28), који је како се сумња овај пиштољ купио од М.М.

Службеници ЦБ Бијело Поље су, 11.01.2018 године, поступајући на основу претходно прибављене наредбе судије за истрагу Основног суда у Бијелом Пољу извршили је претрес стана А.Г.(20) и том приликом пронашли и привремено одузели ловачку пушку – двоцијевку марке ЦЗ калибра 16 мм, у илегалном посједу. О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац који је наложио да се против А.Г. поднесе кривична пријава због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?