Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Интерпол: У Француској лишено слободе лице које НЦБ Интерпол Подгорица потражује због издржавања казне затвора за убиство у покушају

Објављено: 11.01.2018. 21:23 Аутор: УП
Службеници полиције Француске су, поступајући по међународној потјерници НЦБ Интерпол Подгорица, лишили слободе Бакира Матовића (38) из Рожаја.

За Матовићем је НЦБ Интерпол Подгорица расписао међународну потјерницу ради издржавања казне затвора у Црној Гори, у трајању од пет година због почињеног кривичног дјела убиство у покушају у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

На казну затвора у трајању од 5 година Матовић је осуђен пресудом Вишег суда у Бијелом Пољу у мају 2015. године, а пресуда је преиначена пресудом Апелационог суда у дијелу одлуке о казни у септембру 2015. године.

Матовић је, како је пресуђено, 26. новембра 2012. године у Рожајама покушао да лиши живота Е.Р. из Рожаја употребом ватреног оружја – пиштоља.

Слиједи комуникација надлежних органа двије државе у вези изручења Матовића Црној Гори.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?