Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство културе и Универзитет Црне Горе настављају динамичну сарадњу

Објављено: 12.01.2018. 20:22 Аутор: Министарство културе
Министар културе Александар Богдановић и ректор Универзитета Црне Горе проф.др Данило Николић разговарали су данас на Универзитету о пројектима које двије институције заједно реализују, као и о наставку сарадње у овој години.

Министар Богдановић је истакао да је остварена добра сарадња са универзитетским јединицама, које су биле укључене у реализацију значајних пројеката Министарства. Посебно је нагласио важност и значај ангажовања Архитектонског факултета Црне Горе на изради Процјене утицаја на баштину Природног и културно-историјског подручја Котора-ХИА, документа који има капитални значај за очување овог УНЕСЦО локалитета.

“Министарство културе је било партнер и на реализацији научних пројеката факултета Универзитета Црне Горе, па позивам све јединице Универзитета да и у овој години доставе своје приједлоге и иницијативе које можемо заједно реализовати”, истакао је министар Богдановић.

Ректор Николић је навео како је потписани Меморандум о сарадњи у области културно-умјетничког стваралаштва, културне баштине и медија између Министарства културе и Универзитета Црне Горе, за период 2016 – 2020. година одлична основа за повезивање ова два изузетно вазна ресора, као и да овај докумет заједно можемо додатно допунити и иновирати.

Саопштено је и да је ове године извјесна инвестиција Турске агенције за међународну сарадњу и координацију у Црној Гори (ТИКА) у Универзитетски комплекс – Академија умјетности на Цетињу, као и да је кроз Капитални буџет опредијељено готово пола милиона еура за ову намјену.

Разговарано је и о потенцијалној локацији за изградњу зграде Музеја савремене умјетности. Том приликом су размотрене неколике локације које се налазе у власништву Универзитета и договорено формирање мјешовите комисије која ће у наредних 30 дана утврдити коначну локацију, како би се сходно пројектном задатку отпочело са израдом пројектне документације.

Министар Богдановић је посебно захвалио руководству Универзитета на кооперативним приједлозима и одличној сарадњи и истакао да ће ове двије институције наставити да буду партнери.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?