Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бијело Поље: Расвијетљено лажно пријављивање о постављеној бомби у клубу „Спарта“; против осумњиченог поднијета кривична пријава

Објављено: 12.01.2018. 21:26 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Бијело Поље су, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, расвијетлили кривично дјело лажно пријављивање и идентификовали осумњиченог за ово кривично дјела, против којег је надлежном тужиоцу поднијет посебан извјештај као допуна кривичне пријаве претходно поднијете против непознатог починиоца.

Ниаме, службеници ЦБ Бијело Поље су расвијетлили кривично дјело лажно пријављивање почињено 09.06.2017. године у 23,50 часова и том приликом поднијели кривичну пријаву против Д.Д. (32) из Бијелог Поља. Он је, како се сумња, позвао ОКЦ МУП-а на број 112 пријавио да се у клубу „Спарта“ који се налази у улици Воја Љешњака у Бијело Пољу, налази експлозивна направа – бомба.

По запримљеном обавјештењу на лице мјеста изашли су полицијски службеници ЦБ Бијело Поље, екипе Службе заштите и спасавања и Хитне медицинске помоци.

Група за антитерористички преглед Управе полиције је извршила противдиверзиони предглед у објекту клуб „Спарта“, приликом чега није установљено присуство експлозивних материја нити опасних забрањених предмета.

Полицијски службеници ЦБ Бијело Поље предузели су низ радњи и мјера у циљу расвијетљавања овог кривичног дјела, које су довеле до идентификације осумњиченог лица.

Сходно прикупљним доказима и извршеним консултацијама са државним тужиоцем Основног државног тужилаштва у Бијелом Пољу, службеници ЦБ Бијело Поље су том тужиоцу поднијели посебан извјештај као допуну кривичне пријаве претходно поднијете против непознатог починиоца, против Д.Д. због постојања основане сумње да је починио кривично дјело лажно пријављивање.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?