Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Лишен слободе полицијски службеник који се налази на боловању због ношења оружја у приватном власништву супротно закону; против њега слиједи дисциплински поступак у МУП-а и суспензија са радног мјеста

Објављено: 12.01.2018. 22:35 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица лишили су слободе полицијског службеника који се налази на боловању. Он је лишен слободе након што су код њега контролом пронашли и одузели пиштољ у приватном власништву. За ово оружје наведени службеник има оружни лист, али је међутим носио оружје на јавном мјесту супротно законским прописима. Против њега ће бити инициран дисциплински поступак као и предлог о суспензији.

Наиме, службеници ЦБ Подгорица – Станице полиције за јавни ред и мир су, у садејству са службеницима ПЈП, 11.01.2018. године, током појачане контроле, у улици Цетињски пут у Подгорици, контролисали пмв „ВW Голф ИИИ“, даниловградских регистарских ознака, који је у приватном власништву а којим је управљао службеник Одељења безбједности Даниловград В.Ш. (35) који се налази на боловању.

Полицијски службеници су прегледом В.Ш. пронашли пиштољ марке „Глоцк 43“, цал 9 мм, Лугер, који је у приватном власништву В.Ш, са оквиром у којем се назило пет метака, и са оружним листом за овај пиштољ издатим на име В.Ш.

Законом о оружју забрањено је ношење оружја на јавном мјесту, уз изузетке који су прописани овим Законом (члан 33). Дакле, иако В.Ш. за предметни пиштољ посједује оружни лист за држање и ношење оружја (члан 23), он је ово оружје, како се сумња, носио на начин који је супротан овом Закону.

Са догађајем је упознат државни тужилац у ОДТ који се изјаснио да се В.Ш. лиши слободе због постојања основане сумње да је извршио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

В.Ш. је 12.01.2018. године, уз кривичну пријаву, приведен надлежном тужиоцу.

Против В.Ш. ће бити иницирано покретање дисциплинског поступка а такође ће бити поднијет и предлог за његову суспензију.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?