Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

НАЈАВА: У СРИЈЕДУ УРУЧЕЊЕ “ОКТОИХ” НАГРАДА

Објављено: 15.01.2018. 21:00 Аутор: ПР служба Министарства просвјете
Уручење Државне награде „Октоих” биће одржано у Вили „Горица”, у сриједу, 17. јануара у 11 сати.

Овом приликом присутнима ће се обратити министар просвјете др Дамир Шеховић који ће и уручити награде, предсједница Жирија Зоја Бојанић-Лаловић и редовни професор Економског факултета Божо Михаиловић, као представник добитника за 2017. годину.

Државна награда „Октоих“ установљена је 1970. године и највеће је црногорско признање за изузетне резултате остварене у области васпитања и образовања, те ученичког и студентског стандарда. У једној години могу се додијелити највише три „Октоих” награде, а до сада је добило 129 појединаца и 64 установе.

Ове године је пристигло 25 предлога – тринаест за појединце и дванаест за установе, а жири за додјелу Награде одлучио је да ово престижно признање добију: ЈУ ОШ „Алекса Ђилас Бећо“, Мојковац, проф. др Божо Михаиловић, редовни професор Економског факултета Универзитета Црне Горе и мр Снежана Делић, професорица математике у ЈУ Гимназија “Слободан Шкеровић”, Подгорица.
***

Молимо вас да, са циљем акредитације, пошаљете име и презиме новинара који ће пратити догађај на маил адресу милица.лекиц@мпс.гов.ме или на број телефона 067 597 497 најкасније до уторка, 16. јануара у 11 сати.

        
МИНИСТАРСТВО ПРОСВЈЕТЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?