Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Завршен други Дан отворених врата, Шеховић поручио: нећемо се изоловати од мишљења грађана

Објављено: 15.01.2018. 22:28 Аутор: ПР служба Министарства просвјете
Министарство просвјете, као специфичан и велики ресор, мора бити на услузи грађанима, док ће ове године посебан фокус бити на успостављању система награђивања најбољих ученика и професора, кроз операционализацију Фонда за квалитет и таленте. То је била једна од кључних порука министра просвјете др Дамира Шеховића током другог по реду Дана отворених врата који је одржан данас у Министарству, и то са грађанима који у у претходним мјесецима исказали интересовање за сусрет са министром и добијање информација из области просвјете.

Теме састанака су се односиле на појашњавање законских процедура запошљавања, процедура транформације уговора, премјештаја из једне установе у другу, али могућностима за младе таленте. Говорећи о талентима, Шеховић је образложио планове у вези са Фондом за квалитет и таленте који ће, како је рекао, постати функционалан ове године, а којим се први пут на системски начин уводи брига о надареним ученицима и посвећеним наставницима.

Поводом увођења Дана отворених врата министар је нагласио: “Просвјета је велики ресор и ми морамо комуницирати директно са грађанима, ако желимо потпуну слику о томе какав је наш рад, али и на који начин раде школе и образовне установе у цјелини. Механизми контроле рада постоје на сваком нивоу, али тек на овај начин можемо рећи да имамо све информације о праксама у систему едукације.

Већ сам говорио да не видим овакве сусрете као куриозитет, већ као своју обавезу. Будући да сам на челу ресора просвјете, цијеним природним потребу да ту функцију обављам на одговоран начин. Изолација од грађана и њиховог мишљења о систему образовања, ма какво оно било, је луксуз и лоша пракса који себи нећемо дозволити док сам ја на челу ресора”.

Ово је други дан отворених врата Министарства, који ће постати стална пракса. Организује тако што се изврши избор међу захтјевима за пријем који су пристигли у ову институцију у претходним мјесецима. Избор се врши првенствено на основу времена кад су захтјеви послати и податка да ли су у надлежности Министарства.

Циљ је да се у директној комуникацији са грађанима одговори на недоумице или усмјери на начине њиховог рјешавања, али и да се даље побољша квалитет рада Министарства просвјете.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?