Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић посјетио Природњачки музеј

Објављено: 16.01.2018. 01:58 Аутор: мку
Министар културе Александар Богдановић посјетио је данас Природњачки музеј Црне Горе и разговарао са директорицом Лидијом Половић и сарадницима.



Директорица Музеја Половић је упознала министра Богдановића са актуелним дешавањима у овој институцији и активностима које су у претходној години спроведене.



Како је наглашено, препозната је потреба иновирања Статута Природњачког музеја и Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији, што је урађено током 2017.године.



Министар Богдановић је похвалио рад Музеја и истакао да је видљив напредак у организационом смислу. Као посебно важно питање истакнути су лоши смјештајни капацитети Природњацког музеја, који нема адекватне услове за излагање свог богатог фонда. С обзиром на то да су недавно покренуте активности на проналажењу адекватне локације за изградњу новог објекта Природњачког музеја договорено је да се у комуникацији са Главним градом и другим надлежним институцијама што прије дефинише локација, након чега би се могло приступити планирању даљих активности и обезбјеђивању неопходних средстава за израду пројектне документације.



На састанку је разговарано и о статусу Ботаничког врта у Колашину, власништво породице Винцек, која је изразила интересовање да ово природно добро поклони Природњачком музеју. Како је у питању природно добро и активности на његовом преузимању координира Министаство одрживог развоја и туризма министар Богдановић и директорица Половић су истакли да ће Министаство и Музеј пружити сву неопходну стручну помоћ.



Министар Богдановић је истакао да је Природњачки музеј, упркос лошим излагачким условима организовао значајне и веома пропраћене изложбе и навео како просторни капацитети Министарства културе и осталих институција културе стоје на располагање Природњачком музеју.



































Да ли вам је садржај ове странице био од користи?