Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Црногорска делегација учествује на Еуромонеy конференцији

Објављено: 16.01.2018. 20:00 Аутор: Ивона Михајловић - администратор
Делегације Владе Црне Горе на челу са министром финансија Дарком Радуновићем учествује на дводневној Еуромонеy конференцији која се одржава у Бечу 16. и 17. јануара.

Ријеч о веома значајном годишњем догађају који традиционално окупља преко 1100 инвеститора, емитената и финансијских посредника, и представља форум за дискусије, расправе и анализе кључних питања са којима се суочава економија централне и источне Европе. Такође, на овој конференцији присутни ће имати прилику да се информишу о тржишту синдицираних зајмова у централној и источној Европи, што за циљ има упознавање и сарадњу са корпорацијским кредиторима и професионалцима из приватног капитала из цијелог региона, што ће отворити могућности за нове понуде и задужења у 2018. години.

У том контексту, црногорска делегација ће одржати састанке са високим представницима Ерсте банке, Уницредит Банке, Социете Генерале банке, Банца Интеса, Деутсцхе банке и ОТП банке, те  представницима инвестиционих фондова и других субјеката финансирања тржишта, како би преговарали о могућностима обезбјеђивања средстава за финансирање буџета Црне Горе за 2018. годину, односно обезбјеђења дијела средстава за рефинансирање, по што повољнијим условима.

ПР СЛУЖБА
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?