Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет директора Ивановића са директором НАТО Директората за планирање одбране, Полом Североом

Објављено: 17.01.2018. 16:07 Аутор: мод
Генерални директор Директората за политику одбране, мр Ивица Ивановић, састао се данас са директором НАТО Директората за планирање одбране, г-дином Полом Североом (Паул Севереуx).

Ивановић се захвалио на посјети и изузетној подршци коју НАТО континуирано пружа Црној Гори. Састанак је био прилика да директор Ивановић упозна саговорника са досадашњим предузетим корацима у остварењу задатих циљева. Чланство Црне Горе у НАТО, нагласио је Ивановић, представља додатни мотив и другим земљама у окружењу, које стријеме чланству у НАТО, да истрају у својим намјерама и да спроводе неопходне реформе на путу интеграција. Ивановић је током састанка упознао саговорника и са оствареним резултатима у планирању одбрамбених способности Црне Горе. 

Директор Северо је похвалио напредак који је Црна Гора остварила, што је допринијело формализовању чланства у НАТО, као и доприносу који пружа у остварењу заједничких циљева колективног система безбједности. Истовремено је нагласио да Црна Гора може рачунати на подршку НАТО при остварењу потпуне интеграције. 

На крају састанка, саговорници су размотрили досадашњу сарадњу и договорили детаље о наставку у области планирања одбрамбених способности , Такође, разговарано је о могућностима и изазовима који Црну Гору очекују у наредном периоду.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?