Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бијело Поље: Поднијета кривична пријава против осумњиченог за КД навођење на овјеравање неистинитог садржаја

Објављено: 18.01.2018. 20:01 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за сузбијање привредног криминалитета су надлежном тужиоцу поднијели кривичну пријаву у редовном поступку против осумњиченог за кривично дјело навођење на овјеравање неистинитог садржаја.

Наиме, службеници Одсјека су, државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Бијелом Пољу поднијели кривичну пријаву у редовном поступку против С.К. (32) из Бијелог Поља због постојања основане сумње да је починио кривично дјело навођење на овјеравање неистинитог садржаја. Он је, како се сумња, 04.07.2016. године код нотара овјерио изјаве да д.о.о. „Пинк С“ Бијело Поље, гдје је С.К. био оснивач, нема неизмирених обавеза према повјериоцима, запосленима и Пореској управи Црне Горе, након чега је, 08.07.2016. године, овјерену изјаву и прописану документацију доставио Централном регистру привредних субјеката у Подгорици, иако је знао да су подаци у изјавама неистинити. На основу ове документације Централни регистар привредних субјеката је спровео поступак добровољне ликвидације предузећа у скраћеном поступку, при чему је оштећен Буџет Црне Горе за износ од 2.443 еура.

Да би се спровео поступак добровољне ликвидације код надлежног органа, оснивачи предузећа били су у обавези да доставе изјаве, овјерене од стране нотара или надлежног суда да у току овог поступка предузеће нема неизмирених обавеза по основу пореза и других обавеза према повјериоцима. Извршеним провјерама код Пореске управе Црне Горе – Филијала Бијело Поље, утврђено је да предузеће д.о.о. „Пинк С“ у моменту подношења захтјева за доборовољну ликвидацију у скраћеном поступку није измирило пореске обавезе и то у укупном износу од 2.443 еура.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?