Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Расписан позив за додјелу тридесет стипендија мађарске владе за црногорске студенте

Објављено: 19.01.2018. 19:23 Аутор: ПР служба Министарства просвјете

Влада Мађарске додијелиће 30 стипендија црногорским студентима, а позив је расписан. Стипендије ће се додијелити на основу Програма сарадње за академску 2018/2019. годину, који су недавно потписали министар просвјете др Дамир Шеховић и министар вањских послова и трговине Мађарске Петер Сијарто.

Биће додијељено 15 стипендија за пуне основне студије, а приоритетне области биће: пољопривреда, умјетност и хуманитарне науке, друштвене науке, економија и инжењерство. Потом 10 стипендија за пуне магистарске студије, посебно у области пољопривреде, умјетности и друштвених наука (предност ће имати кандидати из области науке о архивима и културне антропологије), инжењерства, друштвених наука и економије, те 5 стипендија за пуне докторске студије у било којој области.

Стипендија обухвата школарину, смјештај у студентском кампусу институције домаћина или износ од 40,000 ХУФ мјесечно на име партиципације за смјештај; здравствено осигурање; бесплатно коришћење библиотеке; мјесечни додатак у складу са законским одредбама које утврђују додатак за стране студенте.

Заинтересовани кандидати треба да се пријаве онлине, како би добили корисничко име и лозинку и приступили апликационом формулару и упутствима за формирање досијеа.

Позивамо све заинтересоване студенте да се информишу на сљедећем линку:  хттп://www.мпс.гов.ме/рубрике/стипендије-страних-влада/180448/Конкурс-за-30-стипендија-Владе-Мадарске.хтмл

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?