Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Резиме идејних рјешења за Међународни институт на простору Југоисточне Европе

Објављено: 22.01.2018. 16:57 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke
Резиме идејних рјешења за обје опције Међународног Института за одрживе технологије на простору Југоисточне Европе (Басиц цонцептс фор а Соутх-Еаст Еуропе Интернатионал Институте Фор Сустаинабле Тецхнологиес – СЕЕИИСТ) припремљен је и биће представљен на Научном Форуму, који се одржава 25. и 26. јануара у Трсту.


Резиме представља својеврсни бизнис план, садржи главне техничке параметре пројекта, временски оквир, трошкове улагања, као и оперативне трошкове.

Аутори уводних излагања су министарка науке др Сања Дамјановић и професор Хервиг Шопер, творац Иницијативе и некадашњи генерални директор ЦЕРН-а.

Аутори идејног рјешења прве опције института, односно Четврте генерације Синхротронског извора зрачења, су чланови међународне комисије којом предсједава др Диетер Еинфелд, некадашњи технички директор СЕСАМЕ и АЛБА пројекта, док комисијом која је радила идејно рјешење за другу опцију института - Хадронска канцер терапија и истраживања у биомедицини помоћу протона и тежих јона, предсједава проф. Уго Амалди, оснивач и предсједник ТЕРА Фондације. Аутори су реномирани међународни експерти који су на добротворној основи израдили идејна рјешења, као и резиме.

Припремљени концепт је спонзорисан од стране Министарства науке Црне Горе.

Овдје можете преузети РЕЗИМЕ.пдф.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?