Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Подгорица: Расвијетљења четири КД разбојништво; осумњичени лишен слободе

Објављено: 23.01.2018. 19:10 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Подгорица су, предузимајући мјере и радње у циљу расвијетљавања имовиских деликата почињених на територији Општине Подгорица, расвијетлили четири кривична дјела разбојништво почињена у новембру и децембру 2017. године и том приликом лишили слободе В.Р. (36) из Подгорице због сумње да је починио наведена кривична дјела.

Наиме, службеници ЦБ Подгорице – Јединице криминалистичке полиције за сузбијање разбојништава су, предузимајући интензивне мјере и радње, расвијетлили четири кривична дјела разбојништво и то два КД разбојништво на штету спортске кладионице „Боокмакерс“ и по једно кривично дјело разбојништво на штету апотека „Медеон фарм 1“ и „Јулиа пхарм“. Полицијски службеници су, 23.01.2018. године, лишили слободе В.Р. због сумње да је починио ова кривична дјела.

Он је, како се сумња, 22.11.2017.године, у вечерњим часовима дошао маскиран до спортске кладионице „Боокмакерс“ у улици Скопској, насеље Маслине, пришао наплатном пулту и уз пријетњу ножем од раднице захтјевао да му преда новац, након чега је из фиоке отуђио 400 еура. В.Р. је напустио кладионицу и удаљио се у непознатом правцу. Надаље, он је, сумња се, 06.12.2017,године око 19,00 часова, на штету исте кладионице, маскиран ушао у унутрашњост кладионице и уз пријетњу ножем од раднице захтјевао да му преда новац. Том приликом В.Р. је, како се сумња, отуђио 270 еура након чега се удаљио из кладионице.

Треће кривично дјело разбојништво В.Р. је, како се сумња починио 26.12.2017. године око 19.30 часова на штету „Медеон фарм 1“ у улици Зетских Одреда, насеље Маслине, на начин што је маскиран ушао у унутрашњост апотеке и уз пријетњу пиштољем од запослене тражио да му преда новац. Запослена је из регистар касе извадила 400 еура и ставила их на пулт, В.Р. је, сумња се, брзим покретом узео новац и дао се у бјекство.

В.Р. је, како се сумња, 12.01.2017 године, починио кривично дјело разбојништво на штету апотеке „Јулиа пхарм“ у Маслинама, на начин што је маскиран ушао у апотеку и уз пријетњу пиштољем од запослених захтјевао да му предају новац. Он је том приликом отуђио, сумња се, новац у износу од 835 еура, након чега се дао у бјекство.

О догађају је обавијештен државни тужилац у Основном државном тужилаштву у Подгорици који је наложио да се В.Р. лиши слободе и да му се приведе уз посебан извјештај као допуну кривичне пријаве претходно поднијете по непознатом починиоцу због постојана основане сумње да је починио четири кривична дјела разбојништво.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?