Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Женева: Састанак Пуришић - Рајдер

Објављено: 24.01.2018. 13:51 Аутор: мрсс
Министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић се 22. јануара 2018. године састао са господином Гуy Рyдером, генералним директором Међународне организације рада (ИЛО) и његовим помоћником, господином Хеинзом Коллером, регионалним директором за Европу и Централну Азију ИЛО у Женеви, Швајцарска.

Тема састанка била је сарадња Министарства рада и социјалног старања и МОР-а.

Генерални директор Рyдер рекао је да је задовољан испуњавањем обавеза које произилазе из чланства Црне Горе у МОР. Он је похвалио сарадњу са Црном Гором и обећао пуну подршку и техничку сарадњу у изради новог Програма достојанственог рада за 2018-2020.

Министар Пуришић, говорећи о важности Програма достојанственог рада за Црну Гору 2015 – 2017. године, оствареним резултатима и реализованим активностима кроз овај Програм, изразио је задовољство израдом новог Програма за 2018 - 2020. год. и истакао да постоји велика потреба за пружањем нормативне експертске помоћи. Министар је, на основу претходног доброг искуства затражио и да се приликом израде новог програма одреди координатор за његову имплементацију.

Након састанка са високим представницима МОР-а, делегација Министарства рада и социјалног старања одржала је састанак на екпертском нивоу са Колином Фенwицк, шефом Одјељења за реформу радног права, и Карен Цуртис и Валерие Ван Гоетхем, из Одјељења НОРМЕС у чијој је надлежности регион Европе.

На овом састанку представљен је процес израде законских прописа из области радног права и политике запошљавања, чиме ће се допринијети уређењу тржишта рада кроз стварање бољег пословног амбијента за отварање нових и квалитетнијих радних мјеста, привлачење инвестиција и повећање запослености, што ће довести до сузбијања сиве економије и боље заштите права запослених. 

Делегација је нагласила да је од кључне важности савјетодавна помоћ и подршка Међународне организације рада с циљем боље имплементације стандарда МОР у законодавни оквир земље, током процеса израде сета закона.

ПР служба Министарства рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?