Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство науке изабрало најбоље студенте за учешће у Студентској љетњој школи ЦЕРН 2018

Објављено: 26.01.2018. 18:12 Аутор: Министарство науке
Министарство науке Црне Горе одредило је четири најбоља студента који ће похађати двомјесечну Студентску љетњу школу ЦЕРН 2018.

На основу Споразума између Владе Црне Горе и Европске организације за нуклеарна истраживања (ЦЕРН) о научној и техничкој сарадњи у области високоенергетске физике, Министарство науке је објавило конкурс за учешће на који се пријавило тринаест кандидата. Након разматрања пријава Комисија Министарства је једногласно утврдила приједлог за избор четири кандидата за учешће у програму „Студентска љетња школа ЦЕРН 2018“, и то:

НИКОЛА СУБОТИЋ, студент треће године Природно-математичког факултета Универзитета Црне Горе у Подгорици – студијски програм: Физика (просјечна оцјена – 8.69), посједује одлично знање енглеског језика.Током трајања фестивала “Отворени дани науке”2016. године и 2017.године, учествовао је као студент демонстратор у Никшићу, као и демонстратор на изложби „Наука у Покрету“ у Шавнику, Жабљаку, Пљевљима и Плужинама. Активно је учествовао у организацији предавања и практикума током Љетње школе науке 2017. године на Ивановим Коритима. Добитник је стипендије Општине Тиват за талентоване студенте.

АНАСТАСИЈА ПОПОВИЋ, студент треће године Електротехничког факултета Универзитета Црне Горе у Подгорици – студијски програм: Енергетика и аутоматика (просјечна оцјена 10.00). Посједује одлично знање енглеског језика.Награђена је као најбољи студент Универзитета Црне Горе. Члан је електротехничке организације ЕЕСТЕЦ, као и члан у еколошкој организацији ГЕО ЕКО Монтенегро. Добитница је награда на такмичењу за средњошколце „Олимпијада знања“ у организацији Природно-математичког факултета, друго мјесто у хемији, као и треће мјесто у математици.

ДАНКО ПЕТРИЋ
, студент четврте године студија Електротехничког факултета Универзитета Црне Горе – студијски програм: Електроника, телекомуникације и рачунари (просјечна оцјена 9.57). Посједује одлично знање енглеског језика. Сарадник-приправник је на Електротехничком факултету Универзитета Црне Горе. Члан је електротехничке организације ЕЕСТЕЦ. Учествовао је на Љетњој школи за модерну Мехатронику у Сарајеву 2016. године. Добитник је награда на такмичењима за средњошколце „Олимпијада знања“ у организацији Природно-математичког факултета, прво мјесто у физици три године за редом (2011, 2012. и 2013.).

ДЕЈАН ТОДОРОВИЋ, студент треће године студија Природно-математичког факултета Универзитета Црне Горе – студијски програм: Рачунарске науке (просјечна оцјена 8.97), посједује одлично знање енглеског језика. Предавач је у школи за програмирање ученика основних и средњих школа за национална и међународна такмичења. Учесник је двије међународне олимпијаде за информатику и добитник је треће награде на Балканској информатичкој олимпијади, одржаној 2014. године у Турској, Анкара. Такође, је добитник прве награде из програмирање у 2015. години, на такмичењу за студенте одржаном на Природно-математичком факултету у Подгорици.

Студентска љетња школа ЦЕРН-а одржава се сваке године у трајању од 8 недјеља током јула и августа и обухвата теоретску обуку, учешће на радионицама, семинарима, изложбама као и експериментални рад.

Овдје можете преузети ОДЛУКУ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?