Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: У Софији први састанак Управног одбора међународног института

Објављено: 29.01.2018. 14:57 Аутор: Министарство науке
Министарка науке др Сања Дамјановић учествоваће на првом састанком Управног одбора за Међународни институт за одрживе технологије на простору Југоисточне Европе, који ће бити одржан 30. јануара 2018. године у Софији, Република Бугарска. Чланове Управног одбора СЕЕИИСТ ће лично примити предсједник Бугарске господин Румен Радев.

Циљ састанка Управног одбора, који се одржава у Софији будући да Бугарска од 1. јануара предсједава Европском унијом, биће дефинисање даљих корака и активности у вези са реализацијом овог регионалног пројекта.

На првом састанку Управног одбора учествоваће представници земаља потписница Декларације, представници Републике Хрватске и Републике Грчке и творац Иницијативе и некадашњи генерални директор ЦЕРН-а професор Хервиг Шопер.

Одржавање првог састанка Управног одбора услиједило је након Научног форума »Форум он Неw Интернатионал Ресеарцх Фацилитиес фор Соутх Еаст Еуропе«, који је одржан 25. и 26. јануара 2018. године у Трсту. На форуму су први пут научној и политичкој јавности представљени финални резултати рјешења за обје опције Међународног института, односно Четврте генерације Синхротронског извора зрачења и Хадронске канцер терапије и истраживања у биомедицини помоћу протона и тежих јона.

Састанак Управног одбора биће идеална прилика и за размјену мишљења по питању предложених идејних рјешења.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?