Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Херцег Нови: Расвијетљена четири кривична дјела из области имовинских деликата

Објављено: 30.01.2018. 20:13 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Херцег Нови су, предузимајући мјере и радње у циљу расвијетљавања кривичних дјела из области имовинских деликата, расвијетлили три кривична дјела разбојништво и једно кривично дјело тешка крађа у продуженом трајању.

Наиме, службеници ЦБ Херцег Ноци су, 29.01.2018. године, поступајући на основу оперативних сазнања расвијетлили три кривична дјела разбојништво почињена на територији Општине Херцег Нови и том приликом државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Херцег Новом поднијели посебан извјештај, као допуну кривичне пријаве претходно поднијете против непознатог починиоца, против Б.Р. (32) из Херцег Новог.

Б.Р. је, 29.01.2018. године, лишен слободе у Будви, због сумње да је, осим три разбојништва у Херцег Новом, починио кривична дјела разбојништво на подручју Будве.

Полицијски службеници су криминалистичком обрадом дошли до сумње да је Б.Р. у три наврата извршио кривично дјело разбојништво у Херцег Новом на штету три кладионице: „Волкано“, коју је починио 30.11.2017 године, када је како се сумња отуђио 475 еура, „Еуро лото“, 10.12.2017 године, којом приликом је отуђио 300 еура и „Шанса“, 24.01.2018.године када је отуђио 300 еура. Он је, како се сумња, ова кривична дјела починио на начин што је улазио у спортске кладионице у вечерњим часовима и уз пријетљу ножем отуђивао дневне пазаре.

Осумњичени Б.Р. је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужиоцу.

Надаље, службеници ЦБ Херцег Нови су, 30.01.2018 године лишили слободе М.К. (24) из Херцег Новог због сумње да је починио кривично дјело тешка крађа у продуженом трајању. Наиме, спроведеном криминалистичком обрадом службеници полиције су дошли до сумње да је М.К. у временском периоду од 15.09.2016. године до 26.09.2016 године у мјесту Каменари употребом физичке снаге повалио у више станова – викендица које су у власништву страних држављана, којом приликом је отуђио телевизоре, друге техничке ствари као и један гумени чамац. О догађају је обавијештен државни тужилац у ОДТ у Херцег Новом који је наложио да се М.К. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тешка крађа у продуженом трајању.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?