Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство за људска и мањинска права: Насиље над дјететом један је од најтежих облика кршења људских права

Објављено: 06.02.2018. 18:04 Аутор: ПР служба

Насиље над дјететом представља један од најтежих облика кршења људских права.

Министарство за људска и мањинска права подсјећа да се сва  дјеца рађају са основним слободама и правима која припадају свим људским бићима. Због свог узраста, дјеца су упућена на помоћ одраслих. С тим у вези, наглашавамо обавезу одраслих у погледу заштите дјетета, односно потребе да се заштити интегритет дјетета.

Конвенција Уједињених нација о правима дјетета, као најважнији међународни  правни акт, прописује да свако дијете има право на живот. Недавни случај убиства петнаестомјесечног дјечака све нас опомиње да треба да се дубоко замислимо у којој су мјери  наша дјеца заиста заштићена и колико њих ужива своја права.

Црногорско друштво треба да реагује у правцу пуне заштите дјетета од сваког облика насиља и занемаривања од стране родитеља или других особа.

Министарство за људска и мањинска права апелује на грађане и грађанке Црне Горе, да у случају било каквог сазнања о потенцијалном занемаривању или насиљу над дјететом, информишу надлежне институције, Центре за социјални рад и полицију,  који су дужни да пруже одговарајућу помоћ.

Министарство за људска и мањинска права

 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?