Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Почиње мисија ММФ-а по члану ИВ

Објављено: 21.02.2018. 19:20 Аутор: Ивона Михајловић - администратор
Министар финансија Дарко Радуновић са сарадницима, одржао је данас уводни састанак са мисијом Међународног монетарног фонда, на челу са шефом за Црну Гору Мартином Петријем, која у нашој земљи борави са циљем  редовних годишњих консултација по члану ИВ Статута Фонда, односно прикупљања актуелних информација о стању економије, изгледима и политикама планираним за наредни период.

У уводном дијелу састанка, министар је саговорницима презентовао резултате мјера фискалне консолидације које је Влада, уз значајну експертску подршку ММФ-а и Свјетске банке спровела у протеклој години, а који се, између осталог огледају у остваривању високих стопа економског раста, достизању суфицита текућег буџета и снажењу реалног сектора. Указујући на намјеру Владе да и у наредним годинама настави са досљедном примјеном Фискалне стратегије, министар је нагласио да ће будући напори Министарства финансија бити усмјерени ка наставку реформи система јавних финансија и креирање дугорочно одрживих и ефикасних политика. 

Гдин Петри је министру упутио честитке на учинку оствареном претходне године и нагласио да је Влада успоставила добру основу за креирање стабилног макроекономског и фискалног система, те да ће упорност у спровођењу циљева осигурати  одрживости дуга и успјешно спровођења активности на управљању обавезама.

Мисија ММФ-а ће у Црној Гори боравити до 07. марта, када ће у оквиру завршне изјаве дати преглед макроекономских-показатеља и смјерница економске политике за нашу земљу за наредни период, што је устаљена пракса за свих 189 чланица.

ПР СЛУЖБА 
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?