Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Заједничким снагама до постизања нових циљева

Објављено: 07.03.2018. 14:54 Аутор: мрсс
Представници Министарства рада и социјалног старања генерални директор Директората за социјално старање и дјечју заштиту, Горан Кушевија, начелница Дирекције за развој услуга, Ивана Шуковић, самостална савјетница, Весна Цимбаљевић и самостална савјетница, Марина Медојевић одржали су састанак са представницима Удружења младих са хендикепом Црне Горе Мирославом Мимом Ивановић и Миленком Војичићем, дана 06. марта 2018. године.

На састанку је разговарано о развоју услуге персоналне асистенције, условима за пружање и коришћење, нормативима и минималним стандардима и утврђивању цијене наведене услуге. 
С тим у вези, договорени су заједнички даљи кораци у циљу успостављања наведене услуге. 

Влада Црне Горе, кроз стратешка документа и примјене бројних конвенција интензивно ради на унапрјеђењу положаја лица са инвалидитетом у Црној Гори и њихово укључивање у све области друштва на равноправној основи, као и успостављање најширег правног оквира за дефинисање политике према лицима са инвалидитетом, у складу са социјалним моделом приступа инвалидности.

Друштвени циљ је промоција, заштита и осигурање пуног и равноправног уживање свих људских права и основних слобода од стране свих лица са инвалидитетом, као и поштовање њиховог урођеног достојанства, поштовања развијајућих капацитета дјеце са инвалидитетом и поштовање права те дјеце да очувају сопствени идентитет.



ПР служба Министарства рада и социјалног старања

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?