Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Посјета Дјечјем дому “Младост” у Бијелој

Објављено: 08.03.2018. 20:01 Аутор: мрсс
mrss
Генерални директор директората за социјалну и дјечју заштиту у Министарства рада и социјалног старања, Горан Кушевија, са сарадницима и шеф представништва УНИЦЕФ у Црној Гори, Осама Макави Когали посјетили су Дјечји дом “Младост” у Бијелој, дана, 08.03.2018. године.

На састанку са директором Дјечјег дома, Владимиром Делићем, исказано је задовољство због успјешне, вишегодишње сарадње, у нади да ће се та сарадња наставити и даље развијати у будућности.

Г-дин Макави је честитао Дјечјем дому “Младост” и Министарству рада и социјалног старања на смањењу броја дјеце у установи, а посебно на потпуном престанку смјештаја дјеце млађе од три године у установу. На састанку се говорило о томе како се досадашњи успјеси могу одржати, као и како осигурати да се и дјеца старија од три године постепено измјесте из установе у породично окружење, у складу са међународним стандардима.

Г-дин Макави је такође честитао Дјечјем дому “Младост” на успјешној имплементацији Плана трансформације установе. Једна од тема разовора на састанку била је управо подршка коју УНИЦЕФ може да пружи Дјечјем дому “Младост” у успостављању Националне дјечје телефонске линије, што је један од услуга предвиђених Планом трансформације Дјечјег дома. 

На састанку је такође истакнута важност спровођења усвојених процедура за осигурање сигурног окружења за дјецу у Дјечјем дому, као и спровођење програма за унапређење социо-емоционалних вјештина код дјеце која бораве у Дому као припрема за њихово осамостаљивање. 


ПР служба Министарства рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?