Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Одржана 32.сједница Савјета за бригу о лицима с инвалидитетом

Објављено: 15.03.2018. 17:16 Аутор: мрсс
Сједница Савјета за бригу о лицима с инвалидитетом, одржана је дана 15. 03. 2018. године у просторијама Министартсва рада и социјалног старања. Сједницу је отворио предсједник Савјета за бригу о лицима с инвалидитетом, министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић.

Сједница Савјета је била посвећена разматрању Информације о спровођењу Акционог плана Стратегије за интеграцију лица са инвалидитетом у Црној Гори за 2017. годину, разматрању Акционог плана 2018-2019 Стратегије за интеграцију лица с инвалидитетом 2016-2020 и упознавању чланова Савјета о активностима које се предузимају на отварању Националног центра за аутизам.

Саставни дио Стратегије за интеграцију лица са инвалидитетом у Црној Гори 2016-2020 је Акциони план за њену имплементацију, као и форма Информације о реализацији Акционог плана за њену имплементацију.

Разрада стратегије укључује израду акционих планова чијим спровођењем ће се реализовати приоритетни циљеви и мјере постављени овим документом у циљу побољшања положаја лица са инвалидитетом у свим сегментима живота. 

Информација о спровођењу Акционог плана Стратегије за интеграцију лица с инвалидитетом у Црној Гори за 2017. годину обухвата преглед мјера и активности реализованих у области: приступачности, партиципације, једнакости, запошљавања, образовања и обука, социјалне заштите, здравства, као и области која се односи на положај организација особа са инвалидитетом.

На сједници је усвојен Акциони план за спровођење Стратегије за интеграцију лица с инвалидитетонм у Црној Гори 2016-2020, за 2018. и 2019. годину, као и Информација о спровођењу Акционог плана Стратегије, за 2017. годину.,


ПР служба Министарства рада и социјалног старања
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?