Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Одржана регионала радионица имплементационих тијела за пројекате који се финансирају из средстава ЕУ

Објављено: 30.03.2018. 19:04 Аутор: Ивона Михајловић - администратор
Ministarstvo finansija

Министарство финансија Црне Горе, Директорат за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи и Отворени регионални фонд за промоцију европских интеграција кроз регионалну сарадњу, који финансира Влада Савезне Републике Њемачке, а спроводи ГИЗ - њемачко Друштво за међународну сарадњу, су били домаћини треће регионалне радионице имплементационих тијела за пројекате који се финансирају из средстава ЕУ, која је одржана у Будви, у периоду 28-29. март 2018. године. Циљ радионице је био да се кроз размјену искустава, добрих пракси, као и дискусију о изазовима, државе региона припреме за спровођење прекограничних програма сарадње у оквиру ИПА ИИ финансијске перспективе.

Учесници скупа су били представници Министарстава финансија и других институција које учествују у имплементацији прекограничних програма сарадње из Албаније, Босне и Херцеговине, Косова, Хрватске, Македоније и Србије. Радионици су присуствовали и представници ЦБИБ+2 - регионалног пројекта подршке спровођењу прекограничних програма сарадње, као и представници Делегације Европске уније у Црној Гори. Теме о којима се дискутовало током дводневне радионице укључују, између осталог, комуникацију и видљивост прекограничних програма сарадње, верификацију извјештаја и трошкова корисника из партнерских држава, изазове у поравнању спорова и процедуре за повраћај средстава, обезбјеђивање одрживости финансираних пројеката, као и друге области од значаја за спровођење прекограничних програма сарадње. 

Радионица је имала значајну важност и корисност, како због размјене искустава и добрих пракси, тако и због јачања регионалне сарадње и умрежавања релевантних институција, имајући у виду да се све земље у региону суочавају са истим или сличним изазовима у коришћењу фондова претприступне подршке Европске уније. 

ПР СЛУЖБА 
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?