Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Промоција за упис у први разред основне школе дјеце РЕ популације

Објављено: 10.04.2018. 18:00 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Директорат за образовање припадника мањинских народа и других националних заједница у Министарству просвјете ће и ове године вршити промоцију уписа дјеце ромске и египћанске популације у први разред основне школе у Подгорици, Никшићу, Беранама и Херцег Новом.

У оквиру посјета које трају од 11. до 17. априла представници Министарства просвјете, Министарства за људска и мањинска права, Завода за школство, РЕФ-а и невладиних организација разговараће са родитељима дјеце која би ове године требало да се упишу дјецу у први разред и указати им на обавезу основног образовања и начин уписа.

Прва у низу промоција биће одржана 11. априла  у Кампу Коник у Подгорици са почетком у 9 сати. Друга промоција планирана је за 13. април у ЈУ ОШ "Милева Лајовић лалатовић" у  Никшићу у 10 сати. Тим ће посјетити Беране 16. априла, а са родитељима ће разговарати у кампу "Риверсајд" у 11 сати, док ће се промоција у Херцег Новом одржати 17. априла у просторијама Млади Роми са почетком у 11 сати.

 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?