Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Школски фасилитатори из СЕШ „Васо Алигрудић“ учествовали у видео-конференцији УНЕСЦО-ве мреже придружених школа

Објављено: 25.04.2018. 19:32 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

У оквиру пројекта о свеобухватном институционалном приступу и климатским промјенама, који спроводе девет образовних установа из Црне Горе које су чланице УНЕСЦО АСПнет мреже, 23. априла 2018. године је одржана видео конференција са школским фасилитаторима из три АСПнет школе учеснице пројекта. У питању су школе из Либана, НР Лаос и Црне Горе:

Средња школа Виентиане, НДР Лаос

Школа Макассед Кхалил Схехаб, Либан

Средња електро-техничка школа „Васо Алигрудић“, Црна Гора

Циљ видео конференције је била размјена искустава између фасилитатора земаља о до сада реализованим активностима у оквиру акционих планова за примјену СШ приступа у односу на климатске промјене.

Школски фасилитатори из СЕШ „Васо Алигрудић“, Јелена Богићевић и Марија Жежељ, припремиле су и одржале презентацију о пројектним активностима у њиховој школи.

У оквиру сесија, фасилитатори су имали прилику да размијене примјере добре праксе, поставе питања учесницима и учествују у успјешној дискусији.

Видео конференцију је организовао међународни тим мреже УНЕСЦО АСПнет из Париза задужен за координирање спровођења Свеобухватног школског приступа (WСА то Цлимате Цханге).

Ово је једна од активности које организује мрежа АСПнет у циљу размјене резултата и успјешне праксе међу образовним установама и земљама учесницама.

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?