Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Представљена искуства Црне Горе у области заштите и здравља на раду на XИИ Научно - стручној конференцији са међународним учешћем ,,Безбиједност и заштита здравља радника при извођењу грађевинских радова“ са поруком ,,Градимо капиталне инфраструктурне

Објављено: 27.04.2018. 18:47 Аутор: мрсс

mrss

Представнице Министарства рада и социјалног старања, начелница Дирекције за послове заштите и здравља на раду, Данијела Шуковић и самостална савјетница у Дирекцији за послове заштиту и здравље на раду, Јована Бошковић, учествовале су на XИИ НАУЧНО - СТРУЧНОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ СА МЕЂУНАРОДНИМ УЧЕШЋЕМ ,,Безбиједност и заштита здравља радника при извођењу грађевинских радова“ са поруком ,,Градимо капиталне инфраструктурне објекте у држави – градимо их безбиједно“, која се одржала 19. и 20. априла 2018.године, на Фрушкој Гори.

Организатори догађаја, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије и Удружење за унапређења система безбедности и заштите радника инфраструктуре Србије, препознали су напретке која је Црна Гора остварила у предходном периоду, како у стварању доброг законског оквира тако и у самом спровођењу прописа који прате област заштите и здравља на раду, и сматрали за сходно да би искуства Црне Горе била од велике помоћи земљама у региону.

У току трајања скупа, одржано је низ састанака, са Државним секретаром Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална, питања Ненадом Нерић, вд директорком Управе за безбедност и здравље на раду Републике Србије, Марином Фуртулом, директором Института Алфапревинг лтд, др Драганом Стојановићем, директорком Централног института за заштиту на раду из Пољске, Данутом Корадецком, представницима Државног инспектората за труд, Република Македонија, представници Стеwарт испецт – а из Републике Македоније, представници Инспектората за рад, Република Србија. На истим је дискутовано о упоредним праксама, политикама које државе у региону воде у циљу подизања свијести о питањима заштите и здравља на раду за све актере у процесу рада и о будућој сарадњи.

Нарочито, велико интересовање је показано за искуство и резулате Црне Горе у преговорима са Европском комисијом, око усклађивања са релевантним Директивама ЕУ и конвенцијам МОР- а за област заштите и здравља на раду.

ПР служба Министарства рада и социјалног старања

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?