Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Делегација Владе Црне Горе на засиједању 78. Сесији Комитета за права дјетета у Женеви

Објављено: 18.05.2018. 20:29 Аутор: мрсс
Делегација Владе Црне Горе, коју је предводио генерални директор Директората за социјалну и дјечју заштиту Министарства рада и социјалног старања, Горан Кушевија, у периоду од 17 - 19. маја, боравила је у радној посјети Женеви, у оквиру 78. Сесије Комитета за права дјетета.

Сагласно обавезама преузетим приступањем Конвенцији о правима дјетета, Црна Гора као држава уговорница, сходно члану 44, став 1.б Конвенције, поднијела је Комитету за права детета Други и трећи комбиновани извјештај о примјени Конвенције о правима дјетета који је израђен у складу са важећим Смјерницама специфичним за споразум у погледу форме и садржаја периодичних извјештаја које подносе државе уговорнице.

mrss     

У току састанка, чланови/ице делегације су кроз интерактиван дијалог са члановима/ицама Комитета, презентовали извјештај Црне Горе о примјени Конвенције о правима дјетета.

Комитет је препознао велики напредак и изузетне резултате у области заштите дјечјих права и похвалио залагање Црне Горе у предузимању активности у циљу примјене Конвенције.

Делегацију Владе Црне Горе су поред представника/ца Министарства рада и социјалног старања чинили и представници/це Министарства здравља, Министарства просвјете, Министарства за људска и мањинска права, Министарства унутрашњих послова, Министарства правде и Министарства одбране.


ПР служба Министарства рада и социјалног старања

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?