Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Позив за пријаву за УНЕСЦО-у међународну награду за писменост

Објављено: 24.05.2018. 17:00 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

УНЕСЦО је објавио Позив за пријаву кандидата за Међународну награду УНЕСЦО-а за писменост у 2018. години, на тему “Писменост и развијање вјештина”. Награда за писменост се састоји од двије награде, награде “Краљ Сејонг” коју додјељује Република Кореја и награде “Конфучије” коју додјељује НР Кина.

Нагарад је намијењена појединцима, институцијама, владама и невладиним организацијама у званичном партнерству са УНЕСЦО-м) за изузетан допринос унапређењу писмености.

Рок за онлине пријаву Националној комисији за УНЕСЦО је 5. јун, линк: www.унесцо.орг/илп/аццоунт.

Рок за одлучивање о поднешеним пријавама и номиновање од стране Националне комисије за УНЕСЦО (или невладине организације у званичном партнерству са УНЕСЦО-м) је 17. јун (у ужи избор улазе до три апликације за награду “Конфучије” и до двије пријаве за “Кинг Сејонг”).

Право на учешће имају пројекти и активности који промовишу и унапређују писменост, иновативне праксе за стицање и развијање вјештина писмености код младих који су изван формалног образовног система или напустили школу, као и одраслих без основних вјештина писмености, из руралних подручја, са посебним фокусом на жене и дјецу. Пројекти и програми који задовољавају услове за награду треба да су у трајању од три године.

Више информација о УНЕСЦО-вим наградама на сајту: хттп://ен.унесцо.орг/тхемес/литерацy/призес  

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?