Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарка Дамјановић разговарала са директором Програма Глобално предузетништво у Одјељењу за међународну трговину у Влади Велике Британије

Објављено: 24.05.2018. 19:49 Аутор: Министарство науке
Министарка науке др Сања Дамјановић сусрела се данас са господином Дерек Гоодwин-ом, директором Програма Глобално предузетништво (Тхе Глобал Ентрепренеур Программе) у Одјељењу за међународну трговину у Влади Велике Британије и Гавин Вессеy-ом, замјеником британске амбасадорке у Црној Гори.

Програм глобалног предузетника (ГЕП) помаже предузец́има у раној фази технолошких процеса и старт-уп-овима који желе да своје послове пребаце у Уједињено Краљевство. Програм је до сада преусмјерио 340 предузец́а у Велику Британију, створио преко 100 радних мјеста и подигао преко милијарду фунти приватних инвестиција за компаније.

Г-дин Гоодwин ће бити гост на радионици о предузетништву на једној од највећих маркетиншких конференција у Југоисточној Европи – Спарк.ме, која се одржава 26. и 27. маја у Будви. Ово ће бити идеална прилика да г-дин Гоодwин упозна успјешне старт-уп компаније у намјери да идентификује потенцијалне представнике из Црне Горе који би учествовали на “Старт Уп Гамес”, на Лондонском Самиту у јулу, догађају који окупља велики број инвеститора. Саговорници су разговарали о програмима подршке старт-уп-овима и дигиталној и креативној економији у Црној Гори.

Министарка Дамјановић је упознала саговорнике са програмом Владе Црне Горе, који у последњем кварталу ове године предвиђа доношење Националног програма за подстицање развоја стартапова, а за шта је већ добијена експертска помоћ од стране Европске уније.

Г-дин Гоодwин је истакао у разговору да жели да помогне прављењу предузетничког моста између Велике Британије и Црне Горе, те својим знањем, искуством и консултантским услугама Одјељења на чијем је челу у Влади Велике Британије помогне развој црногорских компанија, а тиме стимулише стварање успјешног иновативног екосистема.

У том контексту, на састанку је било више ријечи и о успостављању првог Научно-технолошког парка у Подгорици, креирању јаке везе академске заједнице и привреде, те комерцијализацији иновативних производа на тржишту, као и активној подршци носиоца јавних политика.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?