Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Конкурс за награде из области природних наука у оквиру програма Л’Орéал-УНЕСЦО за жене у науци

Објављено: 08.06.2018. 19:27 Аутор: Министарство културе
Црногорска национална комисија за УНЕСЦО обавјештава све заинтересоване кандидаткиње да је објављен конкурс за награде у оквиру програма Л’Орéал-УНЕСЦО за жене у науци у оквиру циклуса за 2019. годину. По први пут ће у овом циклусу бити изабрано 5 изванредних научних истраживачица у области физичких наука, математике и компјутерских наука. Свака од пет лауреата добиће награду у износу од по 100.000,00 € (сто хиљада еура) за значајан допринос унапређењу научних истраживања. Награде ће бити додијељене на церемонији у марту 2019. године. 

Програм Л’Орéал-УНЕСЦО за жене у науци основан је 1998. године и од тада је прогласио 102 лауреата, међу којима су неке од добитница Нобелове награде.
Кандидатуре се подносе онлине, путем интернет платформе доступне на сљедећем линку: www.форwоменинсциенце.цом . Финални рок за пријаву је 29. јун 2018. године. 

Правила номинације су сљедећа:

1. Да би номинација била легитимна, не смије бити предложена за себе или за чланове сопствене породице;

2. Кандидатура мора бити достављена написмено, путем интернет платформе, од стране еминентних научника;

3. Тимови/групе научница не могу бити предмет кандидатуре;

4. Квалификовани предлагачи могу бити:
• ректори универзитета или директори научних институција,
• чланови академија наука или других националних научних институција,
• шефови катедри за истраживања,
• редовни професори и асистенти,
• претходни лауреати ове награде,
• доктори наука.

5. Прихватљиве кандидатуре односе се на научнице које су по својој изврсности препознате у међународној научној заједници, које активно учествују у истраживањима у области физичких наука, математике и компјутерских наука, те које нијесу директно и лично укључене у овај програм као чланице жирија или на било који други начин, у било којој држави.

Међународни жири ће разматрати пријаве достављене искључиво путем платформе, до утврђеног рока. Пријаве достављене са закашњењем или у било другој којој форми изузев прописане, неће се узимати у обзир.

За више информација можете контактирати Милицу Николић, генералну секретарку Црногорске националне комисије за УНЕСЦО: +382 41 232 599 или на е-маил милица.николиц@мку.гов.ме .

Тагови

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?