Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Мехмед Зенка:Рамазански бајрам да вјерници/е дочекају чисте душе и срца

Објављено: 14.06.2018. 18:25 Аутор: ПР служба

Поводом великог исламског празника Рамазанског бајрама, у име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име, упућујем најискреније честитке Реису Рифату Фејзићу и свим вјерским службеницима исламске заједнице у Црној Гори, као свим прирпадницима/ама исламске вјере.

Након мјесец дана одрицања и суздржавања, желим Вам да Рамазански бајрам дочекате чисте душе и срца и да поруку мира и солидарности  ширите  непрестано и свакодневно.

Нека овај празник буде још један подсјетник на потребу да међу нама влада љубав, мир, толеранција и узајамно повјерење.

Почетак Бајрама уједно значи крај поста који је био начин да афирмишемо вриједности добра, хуманости и солидарности.

Желим да и овај празник проведете у кругу ваших породица, пријатеља и добронамјерних људи, те да слогом ширите увијек свијетле поруке Рамазанског бајрама.

Бајрам је идеална прилика да помиримо различите ставове, искажемо толеранцију и опростимо једни другима, а све у циљу јачања међуљудских односа.

Као вјесник побједе над искушењима, Бајрам успоставља равнотежу између материјалних и духовних вриједности. Свима који су постили искрено желим да им Бог прими пост.

 

МИНИСТАР

Мехмед Зенка

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?