Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Уручени сертификати за 23 полазника ПАЦТ обуке за јавно рачуноводство

Објављено: 15.06.2018. 21:26 Аутор: Ивона Михајловић - администратор
Успјешним полазницима друге генерације програма обуке за рачуновође у јавном сектору Црне Горе (ПАЦТ) данас су уручени престижни сертификати Међународног овлашћеног института за јавне финансије и рачуноводство (ЦИПФА).

Отварајући церемонију додјеле сертификата генерални директор Директората за државни трезор у Министарству финансија, Драган Дармановић се захвалио донаторима и партнерима на пројекту: амбасади САД-а, Влади Републике Словеније, ЦЕФ-у и институту ЦИПФА који су препознали и подржали напоре Владе Црне Горе за унапређење кадровских капацитета у области рачуноводства у јавном сектору чиме се постављају темељи реформе у овој области.

Начелница Сектора за обуку и развој кадрова у Управи за кадрове, Блаженка Дабановић подсјетила је да је обука почела 2017. године те да је од 40 полазника обуку успјешно завршило њих 23 што указује на захтјевност програма који је изискивао вољу и преданост.

Амбасадор Републике Словеније у Црној Гори, Митја Мочник је подсјетио да добијени сертификати представљају највећи међународни стандард за рачуновође и нагласио улогу Развојне сарадње Словеније чијим средствима је финансијски подржан пројекат. Средствима Развојне сарадње финансирани су слични пројекти у државама Западног Балкана док Црна Гора спада у приоритетне програме финансирања.

Подсјећајући на успјех кандидата, Џуди Куо, замјеница шефа мисије у Амбасади САД-а у Црној Гори је саопштила да ће полазници обуке стеченим знањем и искуством допринијети у даљим интеграцијама Црне Горе у Европску Унију. Такође, како је нагласила ефикасно и одговорно управљање у јавном сектору доприноси јачању повјерења у институције, повећању транспарентности и владавини права.

Руководитељка међународног одјељења у Овлашћеном институту за јавне финансије и рачуноводство (ЦИПФА), Ђилијан Фосет је поручила да је обука омогућила стицање стручних знања у складу са најбољом међународном праксом, док је директорица Центра за изврсност у финансијама, Јана Репаншек најавила да ће и даље подржавати имплементацију реформи и да ће стечена знања побољшати послујућу праксу у Црној Гори.



ПР СЛУЖБА 
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?