Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У Бриселу одржан форум: Породична заштита и брига заједнице за дјецу широм Европе

Објављено: 22.06.2018. 18:52 Аутор: мрсс

Гренерални директор Директората за социјално старање и дјечју заштиту мр Горан Кушевија боравио је у Бриселу гдје је учествовао је на Форуму: Породична заштита и брига заједнице за дјецу широм Европе.

Форум су организовали бугарско предсједништво Савјета Европске уније, Регионална канцеларија УНИЦЕФ-а за Европу и средишњу Азију и Европска комисија.

Европски социјални фонд ће и у наредном периоду наставити да подржава деинституционализацију када су у питању дјеца у свим државама чланицама и земљама приступницама и Европска заједница ће примијенити те услове у своје политике.

Делегација Црне Горе представила је успјешне резултате свеобухватне реформе система дјечије заштите, а као један од најзначајнијих резултата је наведено да нема дјеце узраста од 0 до 3 године старости у великим резиденцијалним институцијама и да је за 45% смањен укупни број дјеце у резиденцијалним институцијама (за период од 2010. до 2018. г.).

ПР служба Министарства рада и социјалног старања

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?